HTML

FotókRólad Blog


Név: Tóth András
Hely: Budapest, Magyarország

Prbálom megosztani életem munkával szorosan vagy egyáltalán össze nem függő részleteit. Fotók, utázások meg ami éppen eszembe jut.
FotókRólad.hu
FotókRólad.hu esküvő

2008.03.05. 19:10 TótAnd

CANCELLED

Senki ne fogjon könnyelműen csak úgy repkedésbe...

Valenciában kellene most lennem a huszon-sok fokban, ehhez képest Pozsonyban ülök egy kávézóban, kint meg esik a hó.

Hogy mi történt? Nem, nem késtem le a gépet, törölték a járatom. Az eredeti terv az volt, hogy tegnap este 10-kor átröppenek Pozsonyból Frankfurtba, ott töltöm a reptéren az éjszakát, majd reggel 7-kor indul is a gépem Valenciába. Reggel 10-re már a tengerparton kellett volna lennem.

Ehhez képest tegnap 10 óra előtt nem sokkal, a Bratislava reptéren már a kapunál állt a Frankfurti gép maroknyi, de annál lelkesebb utazóközönsége a beszállásra várva, amikor derült égből villámcsapásként kiírták a járat mellé, hogy CANCELLED. Szép nagy betűkkel.

flights-canceled.jpg

Szokásos pánik, lincshangulat és minden, ami ilyenkor lenni szokott, majd előkerült egy srác, aki elmondta, hogy a reptéren a Ryanair-nek nincs képviselete, de valamelyik kollegája vagy átrak minket a holnapi gépre vagy visszaadja a jegy árát. Ez idáig rendben is lett volna, de nekem reggel Frankfurtból csatlakozásom volt Valenciába, szóval egyik megoldással sem mentem volna sokra. Szlovákiába újra belépés, sorban állás, várakozás, skype-olás majd szerencsémre egy jó fej srác volt, aki intézte a jegyeket és ő átfoglalta nekem nem csak a Pozsony-Frankfurt járatot másnapra, hanem az Frankfurt-Valencia foglalásomat is átrakta csütörtökre, így gyakorlatilag minden marad a régiben, kivéve, hogy másfél nappal később érkezem majd Valenciába. Tényleg jó fej volt, mert a Ryanair policy-ja szerint ők "point-to-point airline", és mint ilyen a csatlakozásokért nem vállalnak felelőséget, akkor sem, ha az ő hibájukból késem le. Szóval segítőkész volt a srác, ez tényleg pozitív.

Egy EU valami jogszabály értelmében járattörlés esetén a légitársaságnak kötelező lenne fizetni az utasoknak meg szállást biztosítani, amit természetesen a Ryanair megtagad, pereli is emiatt az EU bizottság.

És itt jön a kérdés: repüljön-e az ember egy olyan légitársasággal, ami messze a legolcsóbb ugyan, de érezhetően semmibe veszik az utasok jogait? Dühítő persze, hogy csak úgy törölnek egy járatot és magára hagyják az embert a reptéren az éjszaka közepén (még egy buszjegyet sem adtak), de ha az ember €20-t fizet egy repjegyért, akkor mit pampogjon?

Persze, ami törvény szerint jár, az jár mindenkinek, attól függetlenül, hogy mennyit fizetett egy repjegyért, de a Ryanair pont úgy tud ilyen radikálisan olcsó maradni, hogy nem költ pénzt ilyen dolgokra.

Eddig legalább 20-szor repültem már a Ryanair-el és elképesztő sok pénzt takarítottam meg azzal, hogy a Malév meg a British Airways 40-50e forintos repjegyei helyett a Ryanair 4-5e forintos jegyeit vettem meg. Sok helyre el sem jutottam volna, ha nincsenek ilyen árú jegyek.

Olcsó húsnak... Számítottam rá, hogy egy ilyen előbb-utóbb becsúszik. Ha az ember €20-ért repül, ez benne van a pakliban.

Na mindegy, van így egy napom Pozsonyban, ami összességében kellemes csalódás. Szép város, fullos tourist info, kedves emberek, csak a hó ne esne...

Nem volt nálam kp visszafelé a buszjegyre, egy ismeretlen szlovák srác úgy gondolta, hogy akkor kifizeti nekem. Apróság, de Budapesten mikor történik ilyen? Ti mikor hívtatok meg utoljára egy szlovák srácot egy BKV jegyre?

Na Pozsonyról többet hamarosan, mert van egy pár fotó is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fotokrolad.blog.hu/api/trackback/id/tr79552810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása