HTML

FotókRólad Blog


Név: Tóth András
Hely: Budapest, Magyarország

Prbálom megosztani életem munkával szorosan vagy egyáltalán össze nem függő részleteit. Fotók, utázások meg ami éppen eszembe jut.
FotókRólad.hu
FotókRólad.hu esküvő

2007.09.17. 17:05 TótAnd

zajlik az élet

Először is, most, hogy már itt vagyunk egy hete hivatalosan kijelenthetem, hogy az idő itt egészen más dimenzióban telik, mint a világ többi részén. Rendszerint késődélelőtti órákban sikerül magunkhoz térnünk, aztán egy gyors reggeli után valami hasznos tennivaló után nézünk, általában bemegyünk az egyetemre. No nem azért ilyenkor, mert lusták vagyunk, hanem mert hamarabb nem történik semmi. Ha bent végzünk, általában kajálunk valamit, majd jön a siesta, amikor nincs mit csinálnunk, mert minden üzlet bezár. Jobb híján ilyenkor a campuson heverészünk a pálmafák alatt vagy hazajövünk, esetleg a playa-t vesszük célba. Délután, öt-hat körül, amikor a város is magához tér, megintcsak feléledünk és vagy bemegyünk a városba, vagy valami hasznossal foglaljuk el magunkat. Estefelé kezdünk megéhezni, úgyhogy ha nincs itthon kaja, általában rohanunk, hogy a fél10-ig nyitvatartó boltban be tudjuk szerezni a vacsorára való tengeri cuccokat, majd következik ezek ehető állapotba varázsolása, ami megintcsak egy nagyobb project. Éjfél körülre vacsora kerül az asztalra, majd utána rendszerint borozásba/sangríázásba/sörözésbe torkollik az este a teraszon. Fáradtságtól függően 2-4 körül térünk nyugovóra, majd kezdődik az egész elölről. És ez így normális. Cseppet sem tér el a helyiek életstílusától.

Van egy pár apróság, ami nagyon megfogott minket. Tegnap éjszaka elindultunk, hogy keressünk nyitva tartó bárokat a környékünkön, találtunk is egy-kettőt, de azt most vettük észre először, hogy az utcákat citromfák szegélyezik. Igazi citromfák, amelyek roskadoznak a hol érettebb, hol éretlenebb magyar narancsoktól. Majd teszek fel róla fotót. Jah, és éjszakánként locsolják őket...

Az egyetemen kezd összeállni a kép, de azért a helyismeretünk hiánya megnehezíti a dolgunkat. Pl. minden karon külön ki kell nyomozni az órák helyét és idejét, ami cseppet sem könnyű. A FADE-n (közgáz kar) kezünkbe nyomtak egy multimédiás CD-t, amin három nyelven (Windows, Mac, Linux) megtalálható az egész féléves órarend és minden. Mintha otthon lenne még hova fejlődni.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fotokrolad.blog.hu/api/trackback/id/tr59552791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit · http://mivanjudittal.freeblog.hu 2007.09.25. 17:24:24

Lusta!!! Nem is írsz!!! mit kommenteljenek így az emberek! tessék színesen lefesteni a szitut, vagy legalább fotókat! Schand több fotót rak fel mint te:p
süti beállítások módosítása